Copyright 2019 -

Nieuw concept:- Wilde planten parken als duurzame optie bij renovatie van bestaande stadsparken of aanleg nieuwe parken. Met een beplanting van wilde planten, waaronder 30% geneeskrachtige planten. Buurtbewoners kunnen ze plukken voor thee, zalfjes, of olieën (bijvorbeeld Sint Jans Kruid olieën). Wilde planten kunnen 9 maanden bloeien en zijn zeer kleurrijk. Door de vele bloemen zijn ze  erg geliefd bij vlinders, hommels, en bijen. Een extra voedselbron voor stadsbijen! De meeste wilde planten zijn prima nectar en waardplanten voor vlinders. In een mooie zomer zijn er honderden vlinders, een bijzondere ervaring midden in de stad. Vele soorten vlinders leggen eitjes in een wilde planten park en zo wordt het een kraamkamer voor jonge vlinders. Het ontwerp kan organisch zijn, met ruimte voor zitplekjes en paden voor een goede toegankelijkheid.
Door de rijk bloeiende wilde planten is het park sfeervol en waar mensen lang blijven, want er is altijd veel te zien. Het is een mooie plek van rust en stilte. Iets unieks midden in de stad. Voor gezinnen en oudere kan het een sociale plek zijn, waar nieuwe ontmoetingen snel gemaakt worden. De wilde planten geuren tot diep in de nacht, dit maakt op mooie avonden dat het park een sterke aantrekkingskracht heeft.

Een wilde planten park kan uitgebreid worden met

  • een amfitheater voor akoestische kleinschalige voorstellingen
  • Le Roy-achtige bouwsels, bijvoorbeeld een toren of een muur van gestapelde, hergebruikte stenen. Dit geeft al snel een monumentale uitstraling.
  • vruchtbomen of met struiken waar buurtbewoners fruit van kunnen plukken. Zelf plukken van fruit in een park brengt veel sociale contacten.
  • natuurmuren, slingerend door het park of lang een zitplek. Dit geeft veel sfeer en beslotenheid. Bloeiende natuurmuren zijn maanden lang erg mooi.
  • speelplek voor kinderen. Natuurlijke speelplekken met hout en muren, speeltoestellen kunnen erg mooi zijn en vooral voor jonge kinderen geliefd. 
  • inplanten van wilde bolletjes, die al vroeg gaan bloeien (+/- februari / maar) en bloeien t/m mei. De bloeiperiode gaat dan over in de bloei van de wilde planten Wilde bolletjes gaan snel uitbreiden, zodat na enkele jaren grote groepen ontstaan. 

 

Interesse?

  • We kunnen in eigen beheer uitvoeren: ontwerp en aanleg. Mocht nog een vergunningsaanvraag nodig zijn, dan kan dat ook geregeld worden.
  • of ontwerpen en vergunningsaanvraag, begeleiding, advies en plantenlevering.
  • of begeleiding, advies en plantenlevering

Contact: telefoon 0521-593619 of een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw telefoonnummer

Onder wilde planten parken vallen ook vlinderparken, stadsbijen parken, rijk bloeiende parken, ecologische parken, voedselpluk parken, kraamkamer vlinders parken, stille parken, akoestisch amfitheater , groene sociale stadsparken, fruit in stadsparken. En renovatie stadsparken, organisch ontwerp stadsparken, aanleg nieuwe stadsparken, ontwerp en aanleg stadsparken,

 

 

 

(c) tekst en foto's: Arnica Kwekerij.