Copyright 2018 -

Arnica kwekerij vergunningen goedgekeurdOp dinsdag 31 oktober 2017 heeft onze gemeente zeven vergunningen goedgekeurd voor de Arnicakwekerij. Hier zijn we erg blij mee!

Dwingelderheem geopend, een natuurtuin van Henk Pleiter ArnicakwekerijEen bijzondere plek om te trainen en te vergaderen. Daaraan werkten Inge Dijkinga en Hans van der Zee uit Dwingeloo anderhalf jaar. Vrijdag 15  september 2017 werd hun unieke vergaderlocatie Dwingelderheem in Boterveen officieel geopend. Het ontwerp en de aanleg van deze natuurtuin is van Henk Pleiter. De wilde planten komen van de Arnica Kwekerij. De tuin is in april 2017 aangelegd.

Oertinctuur Arnica Montana verse wortels

Vanaf oktober 2017 kunnen we Arnica Montana Oertinctuur leveren van verse Arnicawortels. De verse wortels komen van onze eigen kwekerij. We oogsten van 8 jaar oude planten, op deze leeftijd zijn de wortels extra dik en verzadigd met de olieachtige, werkzame inhoudsstoffen. Wat wel op de markt is, is Oertinctuur op basis van gedroogde Arnica Montana wortels.

Amfitheater De Oase Wergea Twamester

Op woensdag 12 juli 2017 is bij de basisschool De Twamêster in het friese Wergea alweer het 36ste amfitheater van Henk Pleiter officieel geopend. Zowel het onwerp als de aanleg is van Henk Pleiter. De wilde planten komen van de Arnica kwekerij. De bouw vond plaats in het voorjaar van 2017.

Plantenlijst arnica kwekerij Dwingeloo

 Van Adderwortel tot Zwarte Toorts: hier vindt u onze complete plantenlijst voor 2017. Mocht de plant die u zoekt er niet tussen zitten, neem dan contact met ons op.

Feestelijke opening Natuurontmoetingstuin door Hajo Apotheker

Zaterdag 1 juli is de natuurontmoetingstuin, die ontworpen is door Henk Pleiter, in de wijk Noorderhoek in Sneek officieel geopend door burgemeester Hayo Apotheker.

Arnica kwekerij Dwingeloo

In onze fotogalerie kunt u genieten van nieuwe foto's. Er is o.a. een nieuw album toegevoegd met de aanleg van de natuur-onmoetingsplek Noorderhoek in Sneek.

Openingstijden arnica kwekerij

Elke zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur vanaf 1 maart tot eind december voor particuliere plantverkoop.

Op deze dagen kunt u bij ons terecht voor de verkoop van planten, bezoek kwekerij en advies over de bodem. We geven ook rondleidingen voor groepen op afspraak. Bedrijven en instellingen kunnen hun bestellingen elke dag ophalen in overleg.

Natuurontmoetingsplek Sneek

We hebben weer een paar mooie projecten afgerond en zijn nog met interessante projecten bezig.

(c) tekst en foto's: Arnica Kwekerij.